2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Középkori recept egyszarvúhoz

2012. április 4. 11:35

A sündisznó, a rigó és az egyszarvú elkészítésének módja is fellelhető abban az elveszettnek hitt középkori szakácskönyvben, amelyet most találtak meg a British Library-ben.

Brian Trump professzor alig leplezve örömét, majdnem csodának nevezte a felfedezést. „Évek óta vadásszuk ezt a könyvet. Amikor megpillantottam, elkezdett borsódzni a hátam” – mondta el Trump. A történészek szerint a könyvet Geoffrey Fule, a III. Edward felesége, Hennegaui Filippa angol királyné (1314-1369) konyhájában serénykedő férfi állíthatta össze.

Az egyszarvú elkészítési módját a hering-, a pacal- és a halrecept után olvashatjuk. A szerző szerint az állatot egy gerezd fokhagymával kell pácolni, aztán megsütni. Az instrukcióhoz gyönyörű illusztrációk is tartoznak, amiken a hús elkészítése és tálalása látható.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár