2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Bélyegzéssel ünnepelnek a filatelisták

2009. március 7. 12:33 MTI

Az Első Magyar Országos Bélyegkiállítás százéves jubileuma alkalmából a Petőfi Sándor utcai Filapostán március 9. és 13. között alkalmi bélyegzést szervez a Magyar Posta.

Egy évszázada, 1909. március 7-én nyílt meg az Iparművészeti múzeumban a Hungária Bélyeggyűjtő Egyesület rendezésében az Első Magyar Országos Bélyegkiállítás, ahol számos kiállítási osztályban gazdag gyűjteményt mutattak be. A posta akkor piros, kékeszöld és fekete színű, szecessziós rajzú alkalmi bélyegzést használt, és különleges képeslap is megjelent az Iparművészeti Múzeum képével, hátoldalán a kiállítási levélzáró rányomott változatával.

Az évforduló alkalmából a Magyar Posta a Petőfi Sándor utcai Filapostán alkalmi bélyegzést használ majd. Ugyanott a Magyar Filatéliai Tudományos Társaság (MAFITT) minikiállítással, korabeli dokumentumokkal illetve azok képeinek bemutatásával emlékezik meg a száz év előtti jelentős eseményről. Amint Visnyovszki Gábor, a MAFITT elnöke elmondta, körülbelül 20 eredeti bélyeg, képeslap, bélyegzés, levél, illetve azok másolatai láthatók a tárlóban. A Filapostán március 9. és 13. között tekinthetők meg ezek a filatéliai érdekességek. A mostani alkalmi bélyegzés rajza és színei emlékeztetnek a 100 évvel ezelőttire - jegyezte meg Visnyovszki Gábor.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár