2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Új épületben a rock-korszak relikviái

2010. március 1. 16:15 MTI

Új épülettel bővült a rock and roll nagyjainak clevelandi múzeuma, így az érdeklődők ezentúl olyan dokumentumokat, archív felvételeket és relikviákat is láthatnak, amelyek eddig hely híján a raktárban porosodtak.

Az új, de cseppet sem hivalkodó épület, amely nagyjából két kilométerre fekszik az Erie-tóra néző impozáns "anyamúzeumától", többek között bemutatja Jim Morrison első költeményét, az 1981-82-es Rolling Stones-koncertturnéról készült videót és lehetővé teszi, hogy a rajongók beleolvassanak a Grateful Dead, Whitney Huston vagy Patti Smith leveleibe. A 12 millió dollárból felhúzott múzeumi épületben az öregedő lemezek digitalizált formában lesznek meghallgathatók.

A fotók, felvételek, albumok, valamint írott dokumentumok átköltöztetése már meg is kezdődött. A látogatók a rock történetének legátfogóbb könyvtárát találják majd a legkorszerűbb technikával fölszerelt helyszínen. A könyvtár nem a rocktörténet kiemelkedő személyiségeire összpontosít - hangsúlyozta Robert Madison, az épület tervezője. Mint kifejtette, az elsődleges cél egy olyan hely megteremtése volt, ahol a látogatók "azoknak az embereknek a történetét és filozófiáját tanulmányozhatják, akik a rockkorszak fénykorában éltek".

Az épületet a múzeum a Cuyahoga főiskolával osztja meg, amely kreatív művészeti programokat szervez majd oda a diákok számára.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár