2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Magyar kitüntetést kapott egy orosz történész

2011. február 7. 19:01 MTI

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagrendjével tüntették ki Ljubov Siselina orosz professzort, történészt a magyar-orosz politikai és kulturális kapcsolatok fejlesztése, a reális Magyarország-kép oroszországi alakítása, a magyarság nemzeti identitásának bemutatása és megismertetése érdekében végzett munkásságának elismeréseként.

A magas kitüntetést hétfőn nyújtották át Siselinának a moszkvai magyar nagykövetségen Martonyi János külügyminiszter és Keskeny Ernő, a Független Államok Közösségével kapcsolatos külpolitikai stratégia kidolgozásáért és a stratégia végrehajtásáért felelős miniszteri biztos jelenlétében. A laudációt Oleg Bogomolov akadémikus, az Orosz Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézetének vezetője mondta.

A kitüntetett jelenleg az Orosz Tudományos Akadémia Európa Intézetében a kelet-európai kutatások részlegét vezeti, és tanít számos orosz egyetemen, valamint a Kodolányi János Főiskolán és a Nyíregyházi Főiskolán, több mint 100 tudományos cikk és öt tudományos monográfia szerzője.

A kitüntetés indoklása rámutat: "tevékenységének köszönhetően az orosz szakmai társadalom, az orosz politikusok, köztük parlamenti képviselők, az elnöki adminisztráció, a miniszterelnöki hivatal, illetve a külügyminisztérium munkatársai szakszerű és objektív, a kétoldalú kapcsolatok szempontjából mindig előremutató háttér-információt kaphattak a magyar valóságról, a magyar politikai törekvésekről, szándékokról".

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár