2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Album a barokk Kolozsvárról

2011. március 10. 14:12 MTI

Várostörténeti kalauz, képeskönyv, egyben hiánypótló művészettörténeti album a kolozsvári fotósok fényképeit és Kovács Zsolt művészettörténésznek a város barokk műemlékeiről írt tanulmányát tartalmazó, a napokban megjelent Barokk Kolozsvár című kötet.

Az Új Magyar Szó című bukaresti napilap honlapjának beszámolója szerint a fotóalbumot a hét elején mutatta be a Kolozsvár Társaság a kincses városban. Az összesen tizennégy fényképész munkáit tartalmazó kötet Kolozsvár kevéssé ismert arcát tárja az érdeklődők elé.

"Kolozsvár nem jellegzetesen barokk város, vannak szép számban eklektikus, szecessziós és reneszánsz épületek is. Viszont a város történetében egy lényeges korszak a barokk, ezért ameddig ez a korszak nem kerül bemutatásra, nem beszélhetünk arról, hogy a kincses város történetét ismerjük" – mondta Kovács Kis Gyöngy, a Korunk folyóirat főszerkesztő-helyettese.

A 14 fotós a Kolozsvár Társaság felkérésére kezdte el fotózni a város barokk épületeit. Egymás közt "felosztották" a várost, hogy ki melyik részt fotózza. A munka kezdetén arra gondoltak, hogy kiállításon mutatják be a képeket, majd később ebből az anyagból állt össze a Barokk Kolozsvár című album. Az albumban Bodrogi György, Csomafáy Ferenc, Essig József, Farkas György, Feleki István, Horváth László, László Csaba, László Miklós, Maksay Ádám, Miklóssy Gyula, Rohonyi D. Iván, Szabó Tamás, Vas Géza, valamint Kabán József fényképei láthatók.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár