2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Művek százezrei hozzáférhetőek a Metropolitan új honlapján

2011. szeptember 29. 09:48

Megkezdte működését a Metropolitan Művészeti Múzeum új honlapja, amely számos interaktív megoldással és jelentős mennyiségű digitalizált alkotással segíti a látogatókat és kutatókat.

Újraindították a Metropolitan Művészeti Múzeum honlapját – jelentette be Thomas C. Campbell, a világhírű intézmény igazgatója. Az alakjában és szerkezetében megújult portál több mint 340 ezer tételhez biztosít hozzáférést. A közzétett alkotások adatbázisát folyamatosan frissítik, a digitalizált művek pedig nagy felbontású és nagyítható képeken jelennek meg.

Az új honlap számos információt és multimédiás anyagokat jelenít meg a kiállításokról, programokról, galériákról, valamint a portálon áttekinthető a múzeum mintegy négyszáz galériájának fotókkal ellátott leírása. Az új keresőfelület lehetőséget ad az összetettebb kutatásra és a találatok szűkítésére is, ezenfelül megjeleníti a kapcsolódó tételeket is.

A megújult honlap egyik legfontosabb szolgáltatása, hogy lehetőséget ad a látogatóknak a múzeumi látogatás előzetes megtervezésére, ugyanis minden emelet interaktív térképen jelenik meg, fényképekkel és leírásokkal, valamint az adott szekcióban található fontosabb művek feltüntetésével. A rendszer útvonalat is javasol, térképpel és időtartammal. Az egyik hozzáférhető útvonalat és a hozzátartozó kommentárokat maga az igazgató állította össze.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár