2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Életveszélyes az autósoknak Stonehenge

2012. szeptember 17. 13:21 MTI

A Stonehenge a legbalesetveszélyesebb műemlék Nagy-Britanniában az autósok számára: annyira elbambulnak látványától, hogy gyakran egymásba hajtanak.

A vezetők merengési toplistájának második helyén az Észak angyala című hatalmas fémszobor áll Gatesheadben, a harmadik a Blackpool-torony. Negyedik lett a skót felföld - általában véve -, a londoni Big Ben (a Parlament óratornya) az 5., a Windsori kastély a 6., a londoni Tower híd a 7.

A kétezer autósra kiterjedt felmérést - amelyen a rangsor alapul -, egy biztosítótársaság végeztette. A megkérdezett autósok 34 százaléka vallotta be, hogy volt már balesete, vagy csak hajszál híján nem, amiatt, hogy elbámészkodott. 14 százalék fékez látványosságnál, hogy több ideje legyen gyönyörködni, és általában 40 kilométer per órára veszi vissza a tempót. A felmérésből még az is kiderült, hogy egy autós átlagosan 3,74 század másodpercre vonja el tekintetét az útról és általában háromszor teszi ezt egy-egy látványosságnál, így 65 km/órás sebességet alapul véve 200 méteren át nem a vezetésre figyel.

A Stonehenge 26 százalékos "sikerhányaddal" került a lista élére, a 2. és 3. helyezettek 18 és 12 százalékot kaptak. A biztosító adatai szerint az elbambulási karambolok során keletkező átlagkár 414 font (150 ezer forint) - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár