2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Százezer látogatónál tart a Szépművészeti Cézanne-kiállítása

2013. január 7. 12:58 MTI

A Cézanne-kiállítás százezredik látogatóját köszöntötték szombat délelőtt Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban. A szerencsés vendég, Tóth Tibor - aki családjával Szombathelyről érkezett a tárlatra - tagja lett a múzeum baráti körének, így többek között egy évig ingyen látogathatja a Szépművészeti és a Magyar Nemzeti Galéria kiállításait - közölte a múzeum közleményében, hozzátéve, hogy a nyertes egy kétszemélyes vacsorán is részt vehet majd.

A múzeum felhívta a figyelmet arra, hogy a Cézanne-tárlatról nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is elismerően szólnak, egyebek mellett a Wall Street Journal, az Art Daily, az El País és a Neue Zürcher Zeitung is pozitív kritikát közölt róla, kiemelve a koncepció egyediségét, a bemutatott remekművek nagy számát, továbbá a szervezői munkát. A külföldi elismerések mellett a berlini, brüsszeli, bécsi és londoni reklámkampány is hozzájárult ahhoz, hogy a látogatók csaknem egyharmada külföldről érkezett - olvasható a közleményben.

A francia posztimpresszionista alkotó csaknem száz művét felvonultató kiállítás a festő régi mesterekhez fűződő viszonyáról és ezzel összefüggésben a klasszikus képzőművészet megújításában játszott szerepéről kíván áttekintést adni, mintegy 40 olyan művet is bemutatva, amelynek alkotói - mások mellett Luca Signorelli, Raffaello, Michelangelo, Poussin, Chardin, Goya, Delacroix és Courbet - nagy hatással voltak Cézanne művészetére. A Cézanne és a múlt - hagyomány és alkotóerő című kiállítás február 17-ig látható.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár