2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Új bejáratot kap a restaurálás előtt álló Colosseum

2013. június 21. 10:41 MTI

Egy hónapon belül megkezdődhet a római Colosseum régóta tervezett helyreállítása. Addig is felújítják a műemléket övező régészeti terület kapuit. A Tod's olasz divatcég által finanszírozott munka a tervek szerint 915 napig tart és 6 és fél millió euróba kerül.

A római régészeti felügyelőség már igent mondott a Colosseum restaurálásának elindítására. Ha az ezzel kapcsolatos közbeszerzési pályázatokat vizsgáló bíróság is szabad utat ad, a világ és Olaszország egyik legismertebb ókori műemlékének helyreállítása akár már július közepe előtt megkezdődhet - jelentették a római napilapok.

A restaurálás első fázisa az amfiteátrum északi oldalának árkádjait érinti. A Tod's olasz divatcég által finanszírozott munka a tervek szerint 915 napig tart és 6 és fél millió euróba kerül. A helyreállítás alatt a műemlék folyamatosan látogatható lesz. Ezzel egy időben július végén egy harmadik, új bejárat nyílik a Colosseum és a Palatinus-domb alkotta régészeti területen.

Az új kapu a Forum Romanumon levő Titus-diadalív közelében található. Felújítják a Capitolium-dombbal szomszédos "régi" bejáratot, amelyet modern csarnokká változtatnak turista találkozóponttal, ajándékbolttal és napelemes energia-szolgáltatással.

A Róma központjában levő Colosseum és a környező ásatási terület a leglátogatottabb olaszországi műemlékegyüttes, évi ötmillió turista keresi fel. Az olasz és külföldi turisták csütörtökön több mint négy órán át álltak sorba a Colosseumnál, melyet majdnem fél napra lezártak a műemléket őrző őrök szakszervezeti gyűlése miatt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár