2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A náci szuperfegyverek nyomában

2017. március 16. 15:34

A második világháborúban Németország hatalmas anyagi és emberi erőforrások mozgósításával elképesztő szuperfegyvereken dolgozott, köztük az űrből lecsapó halálsugáron. És bár nem sikerült létrehozni, fejlesztéseikkel nagy lépéseket tettek az űrkutatás irányába.

A német propagandagépezet rendkívül hatékonyan működött. Hogy tökéletes legyen a demoralizáló hatás, Joseph Goebbels számtalan történetet hintett el az újságokban, a mozikban és a rádióban a német csodafegyverekről. Az egyik egy minden képzeletet felülmúló műszaki vívmányról szólt, amely a briteket végleg elsöpri majd. A britek elhitték, hogy Németországnak halálsugarai, naptükrei és egyéb trükkjei vannak a színfalak mögött, és mindez nem is volt alaptalan. Nemrég kutatások kiderítették az igazságot a titkos német szuperfegyverek megalkotásáról.

A kutató és fejlesztő laboratóriumokban egybegyűjtötték a különböző szakterületek legnagyobb tudósait és szabad kezet adtak az alkotásra. Egy titkos helyen az volt a dolguk, hogy hihetetlen fegyvereket, különféle szerkentyűket tervezzenek, s laborjaikban, gyáraikban elkészülhetnek a prototípusok. A szinte korlátlan anyagi és emberi erőforrások a német tudósok krémjét a nácik szolgálatába állították. Nemrég felfedett iratok szerint ezek a tudósok sokkal közelebb kerültek művük megvalósításához, mint az korábban gondoltuk.

Tervek készültek többek közt a 8000 kilométeres magasságból lecsapó halálsugárra: egy hatalmas tükörrel irányították volna a Nap sugarait a Földre. Ez a Föld körül keringő szuperfegyver hadseregeket és városokat perzselt volna fel percek alatt Londontól Washingtonig.

A Titkos náci akták ezeken az elképesztő szuperfegyvereken túl a biológiai hadviselésről és Hitler bizarr hiedelmeiről is igyekszik részletes képet adni a hozzáférhető dokumentumok és szakértők segítségével hétvégenként este 22 órakor a Spektrumon.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár