2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Salvador Dalí alkotása lehet a Libanonban lefoglalt festmény

2017. október 24. 16:42 MTI

A libanoni hatóságok lefoglaltak egy festményt, melyről úgy vélik, Salvador Dalí spanyol művész alkotta. A Mrs. Reeves portréja című alkotás egyike azoknak a társasági hölgyekről festett képeknek, amelyekre a spanyol művész amerikai tartózkodása idején kapott megbízást.

A rendőrök letartóztattak négy embert, akik állítólag megpróbálták eladni a Mrs. Reeves portréja című festményt. A képet pénteken foglalták le a Bejrút Cola városrészében végzett házkutatások során.

Szakértők szerint a kép, amennyiben eredeti, a művész kisebb jelentőségű portréi közül való, melyeket előkelő amerikai nőkről készített. A képet a rendőrség szerint egyik szomszédos országban lophatták el. A hasonló, Dalínak tulajdonított műveket általában néhány százezer dollárért adják el, mert nem tekintik komoly alkotásnak. – mondta el a Lebanon’s Daily Starnak Lawrence Saphire művészettörténész, aki szerint a Mrs. Reeves portréja egyike azoknak a társasági hölgyekről festett képeknek, melyekre a spanyol művész amerikai tartózkodása idején kapott megbízást.

Nicolas Descharnes Dalí-szakértő, a világhírű festő titkárának fia szintén nyilatkozott a lapnak: szerinte a képet 1986 és 1997 között többször is elárverezték. Arról azonban egyikük sem nyilatkozott, hogy a Libanonban előkerült festmény eredeti-e. Alex Rosenberg, a New York-i Dalí-kutatóközpont igazgatója annyit mondott a lapnak, hogy a műkincspiacon számos hamisítvány bukkant már fel.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár