2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Az újszerűséget és a hatékonyságot díjazták a Klasszis TopDesign 2023 versenyen

2023. december 1. 16:35

A Klasszis TopDesign 2023 versenyen a BDPST Group három egysége is a díjazottak között szerepelt. Az ünnepi gálaesten, amely a nemrég megnyílt Dorothea Hotelben zajlott, összesen 27 elismerést adtak át csütörtökön Budapesten. A verseny díjazása során – amely a Horeca-ágazat széles skáláját öleli fel – kiemelt szempont volt az újszerűség és hatékonyság szerepe a tervezési folyamatokban.  

BDPST
Andrássy Spa (fotó: BDPST Group)

A Klasszis Csoporton belül működő Turizmus Online szakmai portál idén is megrendezte a Klasszis TopDesign 2023 versenyt, amely átfogóan vizsgálja a design és vendégélmény koncepciókat a vendéglátó- és szállodaiparban. A versenyre nevezhettek hazai éttermek, kávéházak, szállodák, valamint külső- és belsőépítészeti tervezők is. Az elbírálás során a hazai és nemzetközi vezető szakemberekből álló 13 fős szakmai zsűri a kreativitást, újszerűséget, stratégiai gondolkodást, kivitelezés minőségét, és a kitűzött célok mentén elért eredményességet értékelte a több mint 70 pályázónál. 

A BDPST Group három egysége 9 díjat vehetett át a Dorothea Hotelben tartott gálaesten. A Verno House-t négy kategóriában díjazták, Az év Klasszis TopDesign vendégszobája, lakosztálya, Az év Klasszis TopDesign hotel lobbija, Az év Klasszis TopDesign szállodai weboldala, közösségi megjelenése, aktivitása és Az év Klasszis TopDesign szállodai arculata kategóriákban.

A gálaest kerekasztal-beszélgetéséről megmaradt bennem az egyik résztvevő gondolata, miszerint számára az a legfontosabb, hogy egy szállodában otthon is érezze magát, meg nem is. Úgy gondolom, hogy nálunk pontosan ez a kettősség érvényesül, ezt nyújtjuk a vendégeknek: az élményt, hogy bár elhagyták otthonukat, mikor belépnek a lobbiba, ismét otthon érzik magukat. A vendégélményben a dizájnnak kiemelkedő szerepe van, ezért különösen nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a szakma elismerte az ezen a téren végzett munkánkat” – mondta Nagyváradi Gábor, a Verno House értékesítési igazgatója az elismerésekről.

A Verno House étterme, a Flava Kitchen & More szintén négy kategóriában szerzett elismerést: Az év Klasszis TopDesign legjobb vendégélményt kínáló gasztrohelye, Az év Klasszis TopDesign étterme - zárt vendégtér, Az év Klasszis TopDesign éttermi weboldala, közösségi megjelenése, aktivitása és Az év Klasszis TopDesign éttermi arculata.

Számomra a legkedvesebb díj a tegnap nyertek közül a legjobb vendég élményt kínáló gasztrohely, hiszen ehhez a díjhoz mindenre szükség van, amiről a vendéglátás szól: kiváló környezet, hangulat, étel-ital, szerviz. Szeretnénk a vendégeknek egy egész estés programot nyújtani, ami akkor sikerül jól, amikor az eredmény egy maradandó élmény. Így térnek vissza legközelebb is!” – emelte ki Mesterházy Péter, a Flava Kitchen & More étteremvezetője.

A tarcali Andrássy Kúria & Spa-t Az év Klasszis TopDesign spa & wellness részlege kategóriában ítélték a legjobbnak.

Az elnyert díj igazi csapatmunka eredménye: mindenki hozzájárult a sikerhez, a tervezőktől kezdve a belsőépítészeti tanácsadókig, és természetesen a munkatársakig, akik odafigyelnek a Kúria fenntartására és üzemeltetésére, élettel megtöltve azt a profizmusukkal és emberségükkel. Hatalmas utat tettünk meg, nagyon jó adottsággal rendelkezett a ház, ami egy ilyen összehangolt, jó szinergiával működő társaságon belül most teljesedett ki” – mondta Kövesdi Barnabás, az Andrássy Kúria szállodaigazgatója.

Verno House

A Verno House koncepciójára nagy hatást gyakorolt az épület környezete: a Szabadság tér parkja, illetve a belváros élettel teli utcái is inspirációt nyújtottak a szálloda hangulatának kialakításához. A hotel egy igazi belvárosi dzsungelként nyújt menedéket a város „pora” ellen és egy olyan közösségi térként funkcionál, ahol a világ több pontjáról érkező utazók egymásra találhatnak.

A szálloda megannyi látványos kiegészítője egytől egyig hozzájárul a Verno House egyediségéhez és különleges hangulatához, melyek között számos magyar tervező termékével találkozhatunk. A szálloda szobáiban, valamint a szálloda és az étterem közösségi tereiben a városi dzsungel hangulatának megidézéséhez Tombor Zoltán készített egyedi fotókat. A házban található kerámiák között megtalálhatók a Susu Kerámia, a Muuto, a Ferm Living és a Westwood termékei, míg a bútorokról a Katona Manufaktúra, a Spirit Home és a Westwood gondoskodott. A kifinomult, magasminőségű textileket a JAB Anstoetz dizájnvállalat biztosította, a lobbiban helyet kapó, grandiózus lámpát pedig a LumoConcept Kft tervezte.

Flava Kitchen & More

A Flava Kitchen & More étteremnek helyet adó épület egykori tulajdonosa, Rosenberg Gyula mindent megtett azért, hogy szerelmét, Schossberger Ilonát lenyűgözze. A hölgy kozmopilitaként imádta felfedezni a világ konyháit. Innen ered az étterem koncepciója, amelyben Budapest pezsgése fontos szerepet tölt be. Budapest sokszínűségét, frissességét és a környék inspiráló, kulturális környezetét vettük alapul az éttermi arculat megalkotásakor. Az enteriőrben visszaköszönnek természeti elemek, amelyek városi dzsungel hatást keltenek, mint például a Tombor Zoltán fotóművész által készített képek. Így álmodtuk meg a kulináris élményekkel fűszerezett budapesti oázis receptjét, melyet az ízek (flavour) után szabadon, egyszerűen csak Flavának neveztünk el. A logóban megjelenik a szajkó, amely egy beszédes madár, színt (és ízt) hoz környezetünkbe.

Andrássy Kúria & Spa

A régi római fürdők hangulatát idéző Spa és Wellness részleg kialakításánal fontos szempont volt, hogy vendégek minden igényét kielégítsük. Így a gyerek medence, úszómedence, élményelemekkel tarkított barlang rendszernek köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára leideálisabb kikapcsolódást.

A szauna világ rajongóinak is igyekeztek a tervezők a legjobb színvonalat biztosítani, így a kültéri szauna és a beltéri finn, infra szauna, valamint a gőzkabin egész évben várja látogatóit. A téli hónapokban mindenki kipróbálhatja a szaunaszeánszok nyújtotta testi-lelki felfrissülést.

Az emeleti szinten az Andrássy Kúria masszőrei sokéves szakmai tapasztalatának – és a gondosan kiválasztott minőségi olasz termékcsalád használatának – köszönhetően nem csak egy kellemes masszázsban vagy arckezelésben lehet részük, hanem a BOTANIQ Collection egyedi hangulatát megidéző spa rituálékban is. A termékek kiválasztásakor fontos szempont volt a természetközeliség, így minden termék vegán, tartósítószer mentes, hidegen sajtolt technikával előállított.

BDPST Group

A 2015-ben alapított BDPST Group dinamikusan növekvő tőkebefektető társaság. Stratégiai célja, hogy egy erős gazdasági vízió mentén, szektorokon átívelően, egy a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítményű cégcsoporttá váljék. A cégcsoport számos befektetést menedzsel a turisztikai ingatlanpiacon és a pénzügyi szektorban. A BDPST Group számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi, valamint a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata, ezért olyan befektetéseket keres, amelyek ezeknek a kritériumoknak egyaránt eleget tesznek.

A BDPST Hotel Management Zrt. a BDPST Group szállodaüzemeltetési és szállodafejlesztésitanácsadó cége, amely a szállodai szolgáltatások legszélesebb választékát kínálja ügyfeleinek minden projektszakaszban, az első ötletek és koncepciók kidolgozásától kezdve a sikeres üzemeltetésig. A BOTANIQ Turai Kastély a BDPST Hotel Management Zrt. üzemeltetése alatt működik.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Flava Kitchen (fotó: BDPST Group)Verno House (fotó: BDPST Group)

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár