2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Tamási Judit a KÖH új elnöke

2010. december 1. 14:32 MTI

Az eddigi megbízott elnököt, Tamási Juditot nevezte ki szerdán a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnökévé Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter - tájékoztatott a KÖH.

A közlemény szerint a miniszter a kinevezési okiratot a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalban, a vezető munkatársak körében adta át szerdán Tamási Juditnak, akinek megbízatása határozatlan időre szól. Réthelyi Miklós kíséretében megjelent a hivatalban Halász János parlamenti államtitkár és Entz Géza főtanácsadó is.

A KÖH előző elnökét, a hivatalt 2007 óta vezető Mezős Tamást július 20-án mentette fel tisztségéből a nemzeti erőforrás miniszter, aki akkor Tamási Juditot megbízott elnöknek nevezte ki a műemlék- és örökségvédelmi szervezet élére. A vezetői teendőket július 21. óta látja el Tamási Judit.

Tamási Judit 1985 óta dolgozik a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál, illetve annak jogelőd intézményeinél. 1986-ban szerzett régész-történész diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, 1997-től a történettudomány (régészet) kandidátusa. Számos szakcikket publikált középkori régészet és építésztörténet tárgykörből, foglalkozott műemléki stratégiai tervezéssel, dolgozott elnöki tanácsadóként, koordinált örökségvédelmi programokat, szakértőként közreműködött a kulturális örökségvédelmi törvény és végrehajtási rendeletei jogalkotási folyamataiban, az örökségvédelem állami intézményrendszerének kiépítésében.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár