2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Chaplin élménypark épül

2012. május 15. 10:13 MTI

Vaud kanton 10 millió eurós kamatmentes kölcsönének köszönhetően megvalósulhat Svájcban egy régóta dédelgetett múzeumi projekt, Charlie Chaplin egykori lakhelyének valódi emlékmúzeummá, illetve élményparkká fejlesztése.

Michael Chaplin, a zseniális amerikai komédiás legidősebb fia és a katoni kormány egyik tagja hétfőn együtt jelentette be egy sajtótájékoztatón a projekt "fontos állomását", a kamatmentes kölcsön elnyerését, amelynek révén ősszel megkezdődhet a nagy nevettető Corsier-sur-Veveyben lévő házának felújítása és valódi múzeummá fejlesztése, illetve egy 15 ezer köbméteres vadonatúj, ultramodern kiállítóterem felhúzásával a régóta várt chaplini élménypark kialakítása.

A Chaplin világa nevű projekt 53,5 millió svájci frankból valósul meg a Manoir de Ban nevű birtokon, ahol Charlie Chaplin élete utolsó 25 évét élte le. A terv már 12 éve megszületett, de eddig számos akadályba ütközött. Michael Chaplin azt mondta a hétfői sajtótájékoztatón, hogy meghatódott, hogy oly sok huzavona után végre előrelendülni látszik a projekt.

A felújítás-építés ősszel kezdődik, és ha minden a tervek szerint alakul, 2014-ben meg is nyílik a Chaplin's World, ahova évente 300 ezer látogatót várnak. (A legutóbbi terv szerint az élményparknak már idén nyárra el kellett volna készülnie.) A helyi kormányzat illetékesei szerint a Veveybe érkező turisták állandóan azt firtatják, hogy nincs-e más látnivaló a Genfi-tó partján álló Chaplin-szobron kívül.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár