2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Szombaton kezdődik a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál Százhalombattán

2023. augusztus 9. 13:20 MTI

Augusztus 12-én szombaton kezdődik a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál Százhalombattán. A 30. alkalommal megvalósuló rendezvény nemzetközi programjában hét együttes mutatkozik be, emellett az idén hét színházi est is várja a közönséget.

Summerfest
A 2022-es Summerfest résztvevői (kép forrása: Summerfest / summerfestbatta.hu)

A résztvevő országok között van Brazília, Észak-Macedónia, Horvátország, India, Lengyelország, Szerbia, Szenegál és Magyarország.

A fesztivál alkalmával az elmúlt 29 évben 112 ország csaknem ötvenezer népművésze járt Százhalombattán és a két másik partner településen, Tökölön, hosszú évekig Ráckevén, majd Szigetszentmiklóson és most már Dunavarsányban is.

Az idei kínálatban új elemként jelenik meg a Hét nap, hét színházi est című program, amely során hét előadáson hét műfaj mutatkozik be többek között a Turay Ida Színház, a Fitos Dezső Társulat, a 100 tagú Cigányzenekar, a Duna Művészegyüttes, a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház, Berecz András, valamint a FlamenCorazónArte Táncszínház fellépésével.

Az idén - az önkormányzat segítségével - három év után újra lehetőség nyílt arra, hogy, bár nem olyan számban mint korábban, de külföldi együtteseket is meghívjanak a fesztiválra.

A májusig előkészített fő program mellé szervezték meg a nemzetközi programot, így a Summerfesten az idén párhuzamosan fut egymás mellett a nemzeti és a nemzetközi programsorozat.

A nemzeti programot erősíti a Nemzeti Művelődési Intézet és a Nemzeti Színház által támogatott pajtaszínházi program, amely során az ország legkisebb településeiről is érkeznek augusztus 12-én színjátszó közösségek.

Az idei fesztivál szlogenje: „Közös ég! Közösség!”, ami mindent magában foglal, amit az elmúlt 30 év jelent a szervezők, a város, a külföldiek számára.

A fesztivált mintegy 200 esemény gazdagítja, ismét fellépnek sérült fiatalok a Forrás Néptáncegyüttessel közös gálaműsorban. Számtalan világzenei koncert várja az érdeklődőket a MOL Fesztiválszínpadon. A kiemelt előadók között lesz Ferenczi György és a Rackajam, a Los Andinos zenekar, a Sirtos együttes és a külföldi együttesek saját népzenekarai.

A színházi előadások helyszíne a Barátság Kulturális Központ színházterme, a nemzetközi gálaműsorok, a világzenei koncertek a MOL Fesztiválszínpadon kaptak helyet, amelyet a Szent István téren építenek fel.

A rendezvénysorozatot augusztus 20-án nagyszabású nemzetközi folklórgála zárja.

A fesztivál szervezője a Magyarok Öröksége Alapítvány és a Barátság Kulturális Központ, valamint a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár