2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Meghalt Winston Churchill lánya

2014. június 2. 09:46 MTI

Kilencvenegy éves korában elhunyt Mary Soames, Nagy-Britannia második világháborús miniszterelnökének, Winston Churchillnek a lánya. Fia közölte, hogy rövid betegség után, szombat este érte a halál Mary Soames-t, aki Churchill legfiatalabb gyermeke volt.

"Kitűnő író volt és kiváló életet élt, hazáját szolgálva a háborúban, és annak a nemzedéknek a tagja volt, amely távozik közülünk" - hangoztatta Nicholas Soames. Különösnek nevezte azt, hogy Winston Churchill utolsó még élő gyermeke éppen a normandiai partraszállás 70. évfordulója - június 6. - előtt hunyt el.

Mary Soames 1922. szeptember 15-én született, Winston Churchill és felesége, Clementine ötödik gyermekeként. Miközben apja kormányfőként Nagy-Britannia harcát vezette a náci Németország ellen, Mary a vöröskereszthez csatlakozott, később pedig beállt a hadseregbe. Szolgált Londonban, Belgiumban és Németországban a hadsereg légvédelmi egységeinél. Közben elkísérte apját számos külföldi útjára, köztük a potsdami konferenciára.

Sir Winston és Lady Clementine Churchill búcsúzik lányától, Marytől, Christopher Soames mezőgazdasági miniszter feleségétől 1963-ban

A háború után Christopher Soames konzervatív politikus felesége lett. Számos könyvet írt családjáról, megírta édesanyja életrajzát és számos jótékonysági szervezetet támogatott. Öt gyermeke születette, fia Nicholas, a Konzervatív Párt parlamenti képviselője.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár